Details

Categorie:
Workshop

Duur:
1 uur

Talen:
NL

Inspirerende Exposés

Inspirerende en ontspannende causerieën die je in groep en toch individueel beleeft. Het schept een band. Zeker als ze worden gebracht door een meester-verteller. Van cineast en cabaretier Lieven Debrauwer hebben we twee exposés in ons aanbod zitten. Een ideale break-out activiteit. Even een uurtje onthaasten, verrast worden en alle stress vergeten… Wellicht schuiven ook je gezinsleden graag aan.

  • Parfum – Een Passie. De privécollectie van Lieven Debrauwer bestaat uit 500 flacons en 130 parfums. Sinds zijn 18de is Lieven verzamelaar én gebruiker. Hij zocht flacons in de Parijse boetieks of op markten, hoorde verhalen in parfumhuizen en ontdekte tal van flacons én parfums met hun boeiende mythes en legendes. Tijdens een boeiende causerie krijg je antwoorden op vele vragen over parfum, hoor je schokkende feiten en boeiende anekdotes over het ontstaan van parfums, flacons, neuzen, waarom parfums van naam moesten veranderen, historiek van bekende en onbekende parfumhuizen en zelfs links met de kunsten: film, opera, schilderkunst, legendarische Hollywood sterren en hun grillen, … De voordracht is verrijkt met om en bij de 1.000 afbeeldingen en illustraties.
  • Geheimen van de Hollywood Musical. Lieven Debrauwer praat met enthousiasme over zijn favoriete ‘golden age’, de musicals uit de jaren ’50 en ’60. Een multimediapresentatie met héél veel visueel lekkers. Met véél foto’s, muziek- en filmfragmenten, maar vooral ook veel anekdotes, weetjes, geheimen en allerlei interessante aspecten over de glorietijd van de Hollywood-musical. Fred Astaire, Judy Garland, Liza Minnelli, Gene Kelly, Ann Miller, Cyd Charisse, Debbie Reynolds, Yul Brynner en vele anderen passeren de revue. Maar het gaat ook over ghost-singers, over kostuumtrucs, over de Oscars en over zoveel dat hij al lang weet en waarvoor hij staat te popelen om het te komen vertellen. Singin’ in the Rain, The Sound of Music, Cabaret, Oklahoma, Silk Stockings, Seven Brides for Seven Brothers, Brigadoon, The King and I, Easter Parade, Caroussel… al zijn en misschien ook uw favoriete musical klassiekers komen aan bod. Je krijgt vast zin om die oude musicals opnieuw te gaan bekijken.