Details

Categorie:
Fun & Interactief

Duur:
45 min. tot 2 uur

Talen:
NL, FR, UK

Re.Connect

Flash-back naar de pre-Covid-19 periode. Nog niet eens zo lang geleden. Iedereen was steevast op kantoor, persoonlijke gesprekjes vonden incidenteel plaats tijdens de koffie- of middagpauze, éénmaal per jaar werd er zelfs misschien een teambuilding en/of een bedrijfsfeest georganiseerd.

Dit alles ligt al een hele tijd achter ons. De meeste mensen werken noodgedwongen van thuis uit. Tijdens ZOOM- of Webex-meetings wordt zelden tijd gemaakt voor persoonlijke diepgaande gesprekken. Wat collega’s over elkaar weten beperkt zich vaak tot wat wordt gedeeld op sociale media.

Tijdens het online concept Re.Connect brengen we collega’s met elkaar in contact voor een één-op-één gesprek van telkens 3 à 10 minuten. Een rotatiesysteem zorgt ervoor dat je na elk gesprekje met iemand anders wordt gematcht. Het gespreksonderwerp is volledig vrij – pure casual talk, why not ? – of wordt vooraf in samenspraak met de opdrachtgever bepaald. Desgewenst kunnen er ook ice-breakers worden ingezet.

Re.Connect wordt gestuurd door een volautomatisch algoritme, waarbij de duur van de gesprekken en het aantal gesprekken vooraf kunnen worden ingesteld.

De toepassingen zijn eindeloos. In bedrijfscontext kan het gaan om het in contact brengen van collega’s of de introductie van nieuwe medewerkers. Maar ook in het dagdagelijkse leven zijn er mogelijkheden: ouders van leerlingen van dezelfde klas maken kennis met elkaar, bewoners van eenzelfde wijk of straat leren elkaar beter kennen, clubleden of leden van belangengroepen komen met elkaar in contact, …